Velkommen til Hovden Skigymnas Fjellsport

1img_35831img_20200419_133219_2

Denne nye linja er for deg som liker å bruke kroppen og ønsker en annerledes vei til studiekompetanse. Med fjellsport tar vi leiken i idrett inn i det tradisjonelle friluftslivet. Med fokus på rørsle på alt frå diskgolfbanen, til vandring i fjellheimen. Allsidigheten er stor blant aktivitetene. Stisykling i skog og fjell. Kanopadling og fjellturer. Ski i bakken, på topptur og fjell. 

Skoleåret blir bygd opp ganske likt som toppidrettslinja. De har flere samlingsuker hvor de fokuserer kun på sin idrett. Så når de har samlingsuker har vi mulighet til å reise på tur. Det betyr flere dager med sykling, kano, ski og mye mer. Vi får tid til å lære oss grunnleggende ferdigheter godt, og ta steget videre for å bli kompetente i mange faser av friluftslivet og idretten.

Som en bonus samarbeider vi med DNT Sør og vil etter 3 år ha elever som går ut som godkjente sommerturledere fra DNT sin turlederstige. Les mer om DNT Sør og turlederutdannelse. 

Det er ei treårig linje som i utgangspunktet ikke koster noe, men det kan komme noe utgifter på leie av utstyr om nødvendig. 

Utstyr

Denne linja krever noe utstyr som er grunnleggende for å dra på tur. Gode sko, klær, sekk og sovepose av god kvalitet. Dette må ikke være klart til skolestart.
Det kan komme utgifter til noen av aktivitetene, eksempelvis leie av utstyr. Det vil også være økter med tradisjonelle ballidretter og andre aktiviteter, men det krever ikke noe mer utstyr enn vanlig kroppsøving. 

Bofasiliteter

Elevene kan bo på hybelbygg sammen med flotte folk fra langrenn og freeski/snowboard. Les mer om det på hybelbygg.

Lærere

Sondre Rua Dokken
- Turleder i DNT Sør
- Idrett og friluftsliv fra Høgskulen i Bø
- Skredinstruktør

img_20200519_183830_5-(2)

 

Søknad

Denne linjen krever kun søknad gjennom VIGO.